Hej och välkommen!

 
Jag heter Cheima och driver denna blogg med syfte att verka som en kunskapspool för ekonomer.

Som morgondagens Ekonomer behöver vi verkligen bredda vår kompetens inom vissa områden, framförallt inom IT. Detta beror till stor del på att i Ekonomernas nya yrkesroll räcker det inte med att kunna grunderna i “debet och kredit” samt några skatte- och årsredovisningsregler. Vi kommer att jobba mer och mer verksamhetsnära som Analytiker, Företagsrådgivare och till och med som Robottränare.

Vad kan vi göra för att bredda vår kompetens?

 

En bra strategi är att välja rätt utbildningsform och att nätverka! När det kommer till utbildning är jag en riktig nörd, jag älskar att lära mig nya saker och har startat denna blogg för att dela med mig av mina erfarenheter.

Ni får väldigt gärna kommentera mina artiklar och inlägg samt ställa frågor. Målet är att vi tillsammans bygger en Kunskapspool som är användbar för alla Ekonomer, CFOs och kanske till och med Controllers.

 

Jag hoppas att du kan finna denna plattform till hjälp!

 

Jag är här för att hjälpa dig, med mitt breda nätverk inom varierande områden. Skicka ett PM och berätta om vilken kompetens du vill komplettera din ekonomierfarenhet med, så kopplar jag ihop dig med rätt expertis.

 

Letar du efter en duktig ekonom? Jag kan även hjälpa dig med det. En stor del av mitt nätverk är ekonomer från ekonomiassistenter till erfarna CFOs. Till skillnad från rekryteringsbolag så rekommenderar jag bara kandidater jag känner personligen så att rätt person kommer till rätt plats och då blir alla glada.

Min bakgrund

 

Jag har jobbat i mer än 10 år som ekonom i varierande roller och har skaffat mig en bred yrkeserfarenhet. Under åren 2015 – 2019 jobbade jag som konsult i ett delägt företag som jag drev tillsammans med en vän, och innan dess jobbade jag som ekonomiansvarig. Idag driver jag mitt egna bolag; C. Ordasi Numbers & Skills AB.

Under mina många år som konsult har jag fått möjligheten att jobba med, och lära känna människor från olika företag i varierande branscher, allt från mindre bolag till stora börsnoterade produktionsföretag. Så man kan verkligen säga att jag har jobbat med alla Företagsstorlekar i många olika branscher!

 

Det som utmärker mig är mitt stora intresse samt gedigen erfarenhet inom IT, Ledarskap samt Processutveckling. Dessa intresseområden underlättar för mig att förstå företagets behov och att hjälpa kunden i sin Digitala Transformationsresa, bland annat genom att jobba som en länk mellan IT- och ekonomiavdelning, att se företaget i helhet och hjälpa ekonomiavdelningen att bättre integrera med övriga avdelningar.

 

Min primära yrkesambition är att hitta utmanande uppdrag med inriktning mot Digital Transformation, Automatisering, Processutveckling och Ekonomi.

 

Mitt sätt att jobba; Automatisera allt som går att automatiseras men undvik ”skräpet/ Non value added process/aktiviteter”; Lägg stor vikt på Kommunikation: Se till att alla är med på båten och förstår vad som händer och varför, och Integration; Integrera både system och människor i företaget för att nå ett hållbart resultat och högre avkastning (ROI).

 

Förutom tre söta barn och en fin make att spendera min fritid med så är Ridning min stora passion. Jag kör även Swimrun och tränar Crawl, både i bassäng och i öppet vatten.

Follow Us

Join Our Newsletter

Copyright 2020 © All rights Reserved by numbersandskills